SynVest Review

Beleggen in Nederlands vastgoed met 7,8% rendement

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

Introductie

Sinds 2005 is SynVest actief als vastgoedbroker in Nederland. Deze broker geeft op Nederlands vastgoed een zeer hoog verwacht gemiddeld jaarrendement van maar liefst 7,8% over 7 jaar. SynVest ziet het effect van de Coronacrisis terug in gunstige aankoopprijzen van het vastgoed. Ze houden huurders scherp in de gaten en door de teruggelopen vraag in vastgoed kunnen ze kritisch zijn in wat ze kopen, wat zorgt voor een aantrekkelijk rendement.

SynVest maakt het mogelijk te beleggen in fondsen in Nederlands en Duits vastgoed, aandelen en obligaties. In 2016, 2018 en 2019 hebben ze de Cashcow Award gewonnen. Dit is een prijs voor de beste aanbieder van beleggingsproducten in vastgoed. Deze broker staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en werkt volgens de richtlijnen van de AIFMD. Bij SynVest wordt er dus zorgvuldig met je beleggingen omgegaan.

Verwacht jaarrendement

0 %

Gefinancierde projecten

0

Geinvesteerd kapitaal

0 M€

Bij geen enkele andere vastgoedbroker krijg je zo’n hoog rendement. De volgende punten zijn uniek bij SynVest, en zul je dus niet bij andere (traditionele) vastgoedbrokers vinden:

Doelgroep

De doelgroep voor SynVest zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico's te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. De doelgroep voor SynVest is door hun ruime aanbod aan fondsen erg breed. Met een minimum inleg van slechts €2.500 is beleggen in vastgoed nu voor iedereen toegankelijk.

Klant-ervaringen op Trustpilot
4.4/5

Op Trustpilot zijn slechts 222 reviews te vinden (8-2020) met over het algemeen een erg positieve beoordeling. Klanten zijn te spreken over de transparantie van het bedrijf en de keurige uitbetalingen van de rendementen. Ze zien SynVest als een betrouwbaar bedrijf die hun afspraken nakomt.

Waarin kun je bij SynVest beleggen?

Voordat je geld gaat storten, moet je eerst kiezen in welk fonds je wilt beleggen. SynVest biedt daarin verschillende keuzes:

SynVest Dutch RealEstate fund

Dit fonds bestaat sinds januari 2020 en is gericht op beleggingen in de Nederlandse vastgoedmarkt. In tegenstelling tot Exporo kiest SynVest er niet voor om in woningen te investeren. De aankoopprijs is hoog en het rendement is laag. Investeren in woningen is echter wel minder risicovol dan investeren in bedrijfsruimten en kantoren. Bij economische tegenspoed zijn dit namelijk de gebouwen die het eerst leeg komen te staan. Het SynVest Dutch RealEstate Fund heeft als doel om een zo hoog mogelijk rendement op vastgoed te realiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van (externe) geldleningen. Het fonds investeert in de volgende vastgoedobjecten:

Volgens SynVest is uit onderzoek gebleken dat supermarkten en winkels die voorzien in de eerste levensbehoefte een zeer hoog rendement opleveren. Deze broker houdt ook rekening met geografische spreiding, wat het risico moet verminderen. Het spreiden in locaties en functies van panden zorgt ervoor dat de gevolgen van een economische achteruitgang in een bepaalde regio of economische sector beperkt kan worden.

Beleggen in vastgoed...

Voordelen

Nadelen

Hoe werkt beleggen bij SynVest?

Nadat je een fonds hebt gekozen om in te beleggen moet je kiezen hoeveel je wilt beleggen. Je kunt inleggen met een eenmalige inleg vanaf €2.500, een maandelijkse inleg vanaf €100, of een combinatie van eenmalige inleg en een maandelijks bedrag. Je kunt je beleggingen later altijd uitbreiden.

Nu kan je geld aan het werk worden gezet en rendement genereren. Het rendement bij vastgoed bestaat uit twee soorten rendement: Direct rendement is het resultaat van de huurinkomsten minus de kosten, en indirect rendement komt voort uit waardestijging of -daling van het vastgoed. SynVest is erg transparant over hun kosten en opbrengsten. In de brochure en kun je precies zien waar je geld precies naartoe gaat. Bestel de brochure hier. Aan het begin van elk jaar wordt een voorschotdividend vastgesteld, wat bij het SynVest Dutch RealEstate Fund zal liggen rond de 6%. Dit dividend wordt elke maand aan je belegging toegevoegd, en zal dus herbelegd worden. Bij een belegging vanaf €5.000 kun je er ook voor kiezen om dit bedrag maandelijks te laten uitkeren.

Wanneer je uit het fonds wilt stappen, kun je je belegging verkopen. Hieraan zitten echter wel voorwaarden en kosten verbonden. Uitstappen binnen één jaar kost 9%, binnen twee jaar 7%, en binnen drie jaar 5%, daarna kost het 2,5%. Zie voor de voorwaarden de brochure.

Verschil SynVest t.o.v. traditioneel vastgoed

Bij SynVest beleg je in vastgoed door middel van een fonds. Je zult dus geen (deel)eigenaar worden van een bepaald object zoals bij Exporo, maar krijgt een aandeel in het fonds. Dit fonds bevat een heel scala aan vastgoedobjecten, en jij deelt mee in de winst en het verlies van al deze objecten samen. Het mooie is dus dat risico's gespreid worden, maar je kunt niet kiezen om te beleggen in een enkel object.

Pensioenbeleggen bij SynVest

Bij SynVest heb je twee mogelijkheden om je pensioen aan te vullen: SynVest Pensioen en Zelf Beleggen. Met SynVest Pensioen bouw je op een fiscaalvriendelijke manier pensioen op. Je legt een eenmalig bedrag in, of een bedrag per maand. Op het moment dat je de AOW-leeftijd bereikt, wordt je pensioen uitgekeerd. Het voordeel is dat je je inleg kunt aftrekken van je inkomsten, wat ervoor zorgt dat je minder belasting betaalt. Bij Zelf Beleggen kun je zelf bepalen hoe je dit kapitaal wilt opbouwen en wanneer je het wilt gebruiken voor een aanvulling op je pensioen. Een nadeel kan zijn dat je in de verleiding kunt komen om het geld voortijdig op te nemen voor bijvoorbeeld en vakantie. In onderstaande tabel kun je precies zien hoeveel je moet inleggen op jouw leeftijd om een bepaalde hoeveelheid pensioen op te bouwen (bron: SynVest.nl).

Kortom

Wil je met een kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is SynVest de juiste broker voor jou. Risico's worden gespreid doordat je belegt in een fonds met daarin meerdere objecten. Dit maakt het mogelijk om een rendement van bijna 8% per jaar te behalen. Daarnaast is SynVest een goed gereguleerd Nederlands bedrijf dat al veel ervaring heeft in de vastgoedmarkt. Zeker een aanrader dus!

Vergelijk SynVest met andere vastgoedbrokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om SynVest snel te vergelijken met Exporo en CORUM. SynVest biedt het hoogste verwachte jaarrendement van bijna 8%. Het is een betrouwbare Nederlandse vastgoedbroker met een ruim aanbod van fondsen. Het is de enige met een AFM-vergunning. Uit het fonds stappen is met minimaal 2,5% kosten goedkoper dan bij CORUM, waar 12% wordt gerekend. Bij Exporo beleg je niet in een fonds, maar kies je zelf het Duitse vastgoedobject waar je in wilt beleggen. De minimum inleg is bij SynVest wel hoger dan bij de andere vastgoedbrokers.

0 %
verwacht jaarrendement

Bij Exporo kies je zelf het Duitse vastgoedobject waar je in wilt beleggen. De beleggingen met een looptijd van 10 jaar kun je voortijdig op hun platform verhandelen.

Minimum inleg

€1.000

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Per kwartaal

Dividend uitgekeerd in

Geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij CORUM kun je tegen een mooi rendement en lage inleg beleggen in vastgoedfondsen met vastgoed wereldwijd. Je kunt je aandeel verkopen of uitstappen met 12% kosten.

Minimum inleg

€189

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Geldstorting of aandelen

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij SynVest kun je tegen een hoog rendement beleggen in vastgoed-, obligatie- en aandelenfondsen. Je belegging heeft geen looptijd en het beëindigen ervan kost min. 2,5%.

Minimum inleg

€2.500

Betrouwbaarheid

5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Aandelen of geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving