CORUM Review

Beleggen in een Nederlands vastgoedfonds vanaf €189

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

8.

Introductie

Sinds 2011 is CORUM Asset Management TBD actief in het aanbieden van vastgoedfondsen. CORUM heeft vestigingen in Parijs (het hoofdkantoor), Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Met ruim 3 miljard euro aan activa onder beheer is CORUM in 9 jaar tijd uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van investeringsoplossingen.

CORUM biedt met haar award-winning open-end fondsen een unieke manier van beleggen in vastgoed aan. CORUM zegt hun risico te spreiden en heeft sinds 2012 een bewezen track record opgebouwd. De strenge regels van de AMF (Franse AFM) op de vastgoedfondsen dragen bij aan een laag vreemd vermogen in de fondsen. 

Verwacht jaarrendement

0 %

Gefinancierde projecten

0

Geinvesteerd kapitaal

0 miljard

Actief in

0 landen

Naast de spreiding van vastgoed in 6 verschillende sectoren en 16 landen hebben de vastgoedfondsen van CORUM ruim 46.000 aandeelhouders. Met een beheerd vermogen van meer dan €3 miljard claimt CORUM dat dit het ideale recept is om de fondsen stabiel te laten groeien. CORUM onderscheidt zich op een drietal zaken van andere spelers in de markt

Doelgroep

De doelgroep voor CORUM zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico's te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. De doelgroep voor CORUM is door hun internationale orientatie en lage minimum inleg erg breed.

Waarin kun je bij CORUM beleggen?

Voordat je geld gaat storten, moet je eerst kiezen in welk fonds je wilt beleggen. CORUM biedt daarin verschillende keuzes. CORUM Origin focust op een hoger potentieel maandelijks dividend en CORUM XL streeft daarnaast naar een waardevermeerdering van de portefeuille.:

Vastgoedportefeuille

CORUM spreidt de risico's door te beleggen in verschillende sectoren. Dit verschilt per fonds:

CORUM Origin

CORUM XL

Beleggen in vastgoed...

Voordelen

Nadelen

Hoe werkt beleggen bij CORUM?

Nadat je een van de twee fondsen hebt gekozen, of misschien wel beide, kun je geld gaan verdienen op je belegging. Doordat je bij CORUM belegt in fondsen kun je toch vastgoedeigenaar worden zonder de lasten van vastgoedbeheer en huurmanagement. Het in-house team van CORUM neemt deze zorgen op zich. Zij zorgen ervoor dat het vastgoed in optimale staat is en er een lange termijn relatie met de huurders wordt opgebouwd.

Nadat je geld is belegd wordt er dividend opgebouwd. Dit dividend kun je maandelijks laten uitkeren of herbeleggen. Wanneer je besluit uit het fonds te stappen, kun je dit op twee manieren doen:

Verschil CORUM t.o.v. traditioneel vastgoed

Bij CORUM beleg je in vastgoed door middel van een fonds. Je zult dus geen (deel)eigenaar worden van een bepaald object zoals bij Exporo, maar krijgt een aandeel in het fonds. Dit fonds bevat een heel scala aan vastgoedobjecten, en jij deelt mee in de winst en het verlies van al deze objecten samen. Het mooie is dus dat risico's gespreid worden, maar je kunt niet kiezen om te beleggen in een enkel object. Dit werkt hetzelfde als bij SynVest, waar je ook belegt in vastgoed door middel van fondsen.

Kortom

Wil je met een zeer kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is CORUM de juiste vastgoedbroker voor jou. Risico's worden gespreid doordat je belegt in een fonds met daarin meerdere objecten. Je kunt kiezen uit twee fondsen, met op beide een aantrekkelijk rendement van meer dan 6%. Je hebt een maandelijkse uitkering van je dividend, en kunt dit eenvoudig herbeleggen.

Vergelijk CORUM met andere vastgoedbrokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om CORUM snel te vergelijken met SynVest en Exporo. CORUM biedt een gemiddeld verwacht jaarrendement t.o.v. de andere vastgoedbrokers. De minimum inleg is met €189 euro wel het laagst. De kosten om uit het fonds te stappen zijn met 12% hoger dan bij de andere brokers. CORUM heeft duidelijk nog wat minder voeten aan de grond in Nederland dan SynVest en Exporo. Het is een internationaal georiënteerde broker met vastgoed wereldwijd. SynVest en Exporo zijn alleen actief in Nederland en Duitsland.

0 %
verwacht jaarrendement

Bij Exporo kies je zelf het Duitse vastgoedobject waar je in wilt beleggen. De beleggingen met een looptijd van 10 jaar kun je voortijdig op hun platform verhandelen.

Minimum inleg

€1.000

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Per kwartaal

Dividend uitgekeerd in

Geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij CORUM kun je tegen een mooi rendement en lage inleg beleggen in vastgoedfondsen met vastgoed wereldwijd. Je kunt je aandeel verkopen of uitstappen met 12% kosten.

Minimum inleg

€189

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Geldstorting of aandelen

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij SynVest kun je tegen een hoog rendement beleggen in vastgoed-, obligatie- en aandelenfondsen. Je belegging heeft geen looptijd en het beëindigen ervan kost min. 2,5%.

Minimum inleg

€2.500

Betrouwbaarheid

5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Aandelen of geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving