Exporo Review

Beleggen in vastgoed vanaf €1.000

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

4.

9.

Introductie

Exporo is in 2014 opgericht in Duitsland en richt zich puur op beleggen in de vastgoedmarkt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg. Bij Exporo werken 200 mensen. Ze hebben een Nederlandse helpdesk beschikbaar voor Nederlandse klanten en er zijn 2 projectmanagers die bouwprojecten in Nederland starten en begeleiden. Exporo heeft een licentie volgens KWG-Lizenz (34f) uitgegeven door de BaFin (toezichthouder voor de financiële markten in Duitsland). Exporo is ook gereguleerd bij de AFM.

Verwacht jaarrendement

0 %

Gefinancierde projecten

0

Geinvesteerd kapitaal

0 M€

Uitgekeerd rendement

0 M€

Het gemiddelde rendement van Exporo bedraagt ongeveer 4 tot 6% per jaar. Dit is iets lager dan het gemiddelde rendement van SynVest. Bij SynVest is de minimum inleg van €2.500 echter weer hoger. De volgende punten zijn uniek bij Exporo, en zul je niet bij andere (traditionele) vastgoedbrokers vinden:

Doelgroep

De doelgroep voor Exporo zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico's te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. Iemand die altijd al professioneel in vastgoed wilde beleggen maar hiervoor niet het benodigde kapitaal had is de perfecte klant voor Exporo. Met een minimum inleg van slechts €1.000 is beleggen in vastgoed nu voor iedereen toegankelijk.

Klant-ervaringen op Trustpilot
4.2/5

Op Trustpilot zijn slechts 145 reviews te vinden (7-2021) met een gemiddelde waardering van 4,2/5 sterren. Over het algemeen zijn de klanten positief. Een aantal negatieve reviews gaan over het feit dat klanten zeggen niet goed genoeg geïnformeerd te zijn over de risico’s van hun investering. Een aantal klanten wacht al een tijd op uitbetaling, veroorzaakt door de coronacrisis.

Markt

Exporo opereert in de alternatieve retail investeringsmarkt en levert dus hoofdzakelijk diensten aan retailbeleggers. Geschatte waarde van de Nederlandse vastgoedmarkt ligt rond de tientallen miljarden euro's. De vastgoedmarkt is onder te verdelen in de volgende onderdelen:

Hieronder kun je een paar actuele vastgoedobjecten bij Exporo zien. De jaarlijkse uitbetalingen en het verwachte totaalrendement worden rechts naast de afbeelding weergegeven. Je kunt zien hoeveel er al gefinancierd is, en welk soort vastgoedobject het is. Daaronder wordt de jaarlijkse huur weergegeven. Van elk vastgoedobject is een gedetailleerde webpagina te vinden, waarin je letterlijk alle benodigde informatie kunt vinden.

Beleggen in vastgoed...

Voordelen

Nadelen

Hoe werkt Exporo?

Ongeveer de helft van elk onroerend goed dat Exporo aanbiedt wordt gefinancierd door Exporo-investeerders en het restant met een banklening.

Wanneer een object wordt verhuurd, worden de lopende huuropbrengsten (1) hiervan gebruikt voor de uitbetaling van de kwartaaluitkeringen aan de investeerders (4). Als je via Exporo dus in een vastgoedobject belegt, krijg je elke 3 maanden een bedrag bij je rekening geschreven. De hoogte van deze kwartaaluitkering wordt bepaald door de betaling van kosten en eventuele aflossing van de banklening (2). Ook wordt het waarborgen van professionele ontwikkeling en het onderhoud van het onroerend goed (3) in mindering gebracht van de kwartaaluitkering.

Met Exporo profiteer je dus twee keer van bestaand vastgoed. Net als een eigenaar ontvang je regelmatig uitkeringen van de huurinkomsten en deel je mee in de waardestijging van het vastgoed.

Handelsplatform

Het is uniek dat je bij het beleggen in vastgoed gebruikmaakt van een beleggingsplatform. Exporo heeft een eigen handelsplatform waar aandelen in vastgoed verhandeld kunnen worden. In tegenstelling tot bij concurrenten hoeft de investeerder niet te wachten tot de vervaldag van het aandeel of de obligatie, maar kan hij tussentijds zijn aandelen liquideren door deze aan een andere belegger te verkopen via het intern aangeboden handelsplatform.

Met de Exporo handelsplaats zijn investeringen in onroerend goed dus erg flexibel. Exporo-investeerders die al aandelen hebben in Exporo vastgoed kunnen hun aandelen dus te koop aanbieden op deze handelsplaats. Deze aandelen kunnen op hun beurt weer worden gekocht door andere Exporo-investeerders.

Verschil Exporo t.o.v. traditioneel vastgoed

Met Exporo profiteer je net zoals een eigenaar van het vastgoed, maar wordt je investering vastgelegd d.m.v ´distributed digital ledger´ informatietechnologie. Exporo zegt dat hierdoor het vastgoed effectief wordt losgekoppeld van traditionele en hoge kosten zoals overdracht, administratie, bemiddeling, etc. In tegenstelling tot een vastgoedfonds met instapkosten en een fondsmanager, geeft Exporo jou volledige controle en informatie over je investering.

Kortom

Wil je dus met een kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is Exporo de juiste broker voor jou. Uniek is dat je vastgoedaandelen tussentijds kunt verhandelen op het innovatieve handelsplatform van Exporo.

Vergelijk Exporo met andere vastgoedbrokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om Exporo snel te vergelijken met SynVest en CORUM. Exporo biedt het laagste verwachte jaarrendement, maar met 5% is het alsnog vrij hoog. Een groot voordeel van Exporo is de €100 welkomstbonus die je terug op je rekening gestort krijgt. Ook uniek is dat de vastgoedaandelen binnen het platform verhandelbaar zijn, wat het liquideren van aandelen makkelijker maakt dan bij CORUM en SynVest. De risico’s zijn bij Exporo minder goed gerspreid omdat je slechts in één of enkele vastgoedobjecten investeert.

0 %
verwacht jaarrendement

Bij Exporo kies je zelf het Duitse vastgoedobject waar je in wilt beleggen. De beleggingen met een looptijd van 10 jaar kun je voortijdig op hun platform verhandelen.

Minimum inleg

€1.000

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Per kwartaal

Dividend uitgekeerd in

Geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij CORUM kun je tegen een mooi rendement en lage inleg beleggen in vastgoedfondsen met vastgoed wereldwijd. Je kunt je aandeel verkopen of uitstappen met 12% kosten.

Minimum inleg

€189

Betrouwbaarheid

4.5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Geldstorting of aandelen

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
verwacht jaarrendement

Bij SynVest kun je tegen een hoog rendement beleggen in vastgoed-, obligatie- en aandelenfondsen. Je belegging heeft geen looptijd en het beëindigen ervan kost min. 2,5%.

Minimum inleg

€2.500

Betrouwbaarheid

5/5

AFM vergunning

Beleggen in fondsen

Zelf vastgoedobject kiezen

Vastgoedbeleggingen in:

Uitkering dividend

Maandelijks

Dividend uitgekeerd in 

Aandelen of geldstorting

Aandelen verhandelbaar op platform

Pensioenbeleggen

Klantenservice

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving