BUX Zero Review

Laagdrempelig beleggen voor millennials

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

Introductie

BUX is in 2014 opgericht en heeft 2 miljoen gebruikers in heel Europa. Er werken circa 70 mensen bij de Amsterdamse onderneming. Investeerders achter het bedrijf zijn Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Orange Growth Capital and Initial Capital. Sinds kort heeft BUX het sociale trading platform Blockport overgenomen, dat gespecialiseerd is in cryptovaluta. Door het toevoegen van cryptocurrency naast aandelen, CFD’s en binnenkort ETF’s, groeit BUX naar eigen zeggen uit naar dé one-stop-shop voor alle investeringsbehoeften van Europese millennials.

Doelgroep

Bij BUX Zero kun je alleen handelen via een gebruiksvriendelijke app. Er is dus geen webtrader beschikbaar. BUX maakt beleggen laagdrempelig door de handelsmogelijkheden, analysemogelijkheden en functionaliteiten te beperken. BUX richt zich hiermee dus vooral op de jonge (onervaren) beleggers, zoals scholieren en studenten.

Klantervaringen en reviews

BUX Zero heeft een uitmuntende beoordeling op Trustpilot van 4,4/5 sterren. Klanten zijn erg tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van de app. Als ze vragen hebben worden ze bij de klantenservice meteen goed geholpen.

Negatieve reviews beschrijven dat BUX heel soms last heeft van een storing en dat de app dan niet bereikbaar is.

Trustpilot score

Freedom24
4.5/5
BUX Zero
4.4/5
FXFlat
4.5/5
NAGA
4.4/5
eToro
4.3/5
MEXEM
4.3/5
Easybroker
4/5
LYNX
4/5
DEGIRO
3.8/5
Scalable Capital
3.6/5
Saxo Bank
3/5

Is BUX betrouwbaar?

BUX is een Nederlands bedrijf, wat betekent dat het gecontroleerd wordt door strenge Nederlandse toezichthouders zoals de AFM. Het is dus een betrouwbare broker. BUX heeft een AFM-vergunning en een bindende Kifid-registratie wat handig is bij klachten. Bij gebruik van BUX zero worden je tegoeden bewaard bij ABN AMRO, waardoor je geld gegarandeerd is tot een bedrag van €100.000. BUX doet net als DEGIRO aan securities lending, waardoor effecten uitgeleend kunnen worden. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van BUX te vergelijken met andere brokers.

Beleggingsproducten

Met BUX Zero kun je deels commissievrij beleggen in aandelen. Het handelsaanbod in aandelen is ruim. Je hebt de keuze uit bijna 600 Amerikaanse aandelen, ruim 60 Nederlandse aandelen, 160 Duitse aandelen, 50 Belgische aandelen, 160 Franse aandelen en een aantal Oostenrijkse aandelen. Daarnaast kun je kiezen uit bijna 34 ETF’s. Sinds kort kun je bij BUX Zero ook beleggen in cryptomunten.

Handelsplatform

De handelsplatformen BUX X en BUX zero zijn niet erg geavanceerd. Dit heeft ermee te maken dat alles via je mobiele telefoon gaat en je dus beperkt wordt in analysemogelijkheden. Normale beleggers zullen het platform vooral als gebruiksvriendelijk ervaren. Actieve beleggers kunnen dus enkele analyseopties missen. Via de app kun je in de BUX community in contact komen met andere beleggers en het laatste beleggingsnieuws lezen. Volg ervaren beleggers, krijg handelstips, deel kennis en volg beleggingen. Als je kiest voor beleggen in aandelen met BUX Zero, dan heb je de keuze uit 3 ordertypes:

BUX Zero tarieven

Bij BUX zero kun je met de zero order tot nog toe dus zonder commissies in aandelen beleggen. Bij BUX betaal je ook een bied/laat spread bij het handelen in aandelen en ETF’s. Dit tarief bedraagt 0,08% voor EU aandelen en 0,06% voor Amerikaanse aandelen en geldt voor elk type order. Daarbij wordt een wisselkoers opslag van 0,35% gerekend voor het handelen in Amerikaanse aandelen. Voor het uitvoeren van een markt- of limietorder betaal je €1,50. Je betaalt geen service fee bij BUX Zero. 

BUX Zero is dus een goedkope broker om te beleggen in aandelen. Hieronder geven wij een duidelijke vergelijking van gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van verschillende brokers weer. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers de vergelijkingspagina.

Aandelen €1.000

€2,30

€3

€3

€2

€8

Aandelen €10.000

€9,50

€8

€3

€2

€15

Service fee €10.000

€0

€0

€0

€0

€4,50 p/m

Betaalmethodes BUX Zero

Geld storten bij BUX doe je d.m.v. een Tikkie. Het is snel en makkelijk en je geld staat direct op je BUX account. Ook kun je gebruik maken van de traditionele bankoverschrijving. Geld opnemen

BUX Zero klantenservice

BUX Zero heeft een uitgebreid support centrum met veel tips waardoor je de klantenservice nauwelijks nodig bent. Voor overige vragen neem je contact op via de chatfunctie in de BUX app. Ook kun je een mail sturen naar support-zero@getbux.com.

Samenvatting

Met zijn hippe app is BUX vooral bedoeld voor jonge, beginnende beleggers. Met BUX wordt beleggen meer als een spel gezien, waardoor het leuker is om te doen. Tot nu toe kun je bij BUX Zero nog bijna gratis in aandelen handelen, wat goedkoper is dan bij de meeste andere brokers. Als je professioneel wilt beleggen kun je beter bij Saxo Bank of DEGIRO terecht.

0
per jaar*
Score 4,2/5
4.2/5

Aantal klanten

700.000

Geldgarantie

€100.000

Effecten uitgeleend

Ja

AFM vergunning

Trustpilot score

4.4/5

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

4/5

Aandelen

€0 – €1,50 + 0,08%

Opties

Turbo’s

Futures

Fondsen

ETF’s

€0 – €1,50 + 0,08%

Service fee

€0

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Platform functies

3/5

iDEAL

PayPal

Tikkie

Bankoverschrijving

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

Vergelijk BUX met vergelijkbare brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om BUX Zero snel te vergelijken met andere brokers. BUX Zero heeft het kleinste productaanbod van alle brokers. De tarieven zijn echter niet hoog en BUX heeft de meest gebruiksvriendelijke app van de vier. BUX heeft geen desktopversie van het handelsplatform beschikbaar, waardoor er minder functies zijn dan bij andere brokers.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.