Crypto

Brokers

Vergelijken

Vergelijk hier simpel, slim en snel de beste cryptocurrency brokers van Nederland. Wij hebben een onafhankelijke vergelijking gemaakt op tarieven, gebruiksgemak, betrouwbaarheid, productaanbod en nog veel meer! De resultaten zijn duidelijk weergegeven zodat je snel de beste keuze maakt!

Designed by Freepik

Beleggen in digitale valuta

Cryptomunten gaan in de toekomst volgens veel experts betalingen wereldwijd overnemen. Inmiddels kan er op een aantal plekken al met Bitcoin betaald worden. Crypto's zijn decentrale valuta die niet gereguleerd worden door banken of overheden. Hierdoor kan iedereen, overal ter wereld beschikken over een cryptoportefeuille. Er kleven echter ook risico's aan de handel in deze sterk fluctuerende munten. Check daarom onze cryptocurrency broker vergelijking zodat je zeker een betrouwbare broker kiest en lees hiernaast waar je op moet letten.

Wil je met minder risico beleggen voor de lange termijn en wil je beleggen in aandelen? Vergelijk de beste aandelen brokers hier.

Waar moet je op letten?

Bij het vergelijken van cryptobrokers is het vooral belangrijk om te kijken naar de volgende punten. In onze vergelijking en de reviews wordt duidelijk antwoord gegeven op al je vragen!

Designed by Freepik

Veelgestelde vragen - FAQ

Je kunt cryptomunten verhandelen op zowel het platform van een crypto exchange als een crypto broker. Een cryptocurrency broker fungeert als een soort tussenpersoon tussen jou als koper/verkoper van crypto’s en de cryptocurrency exchange. Over het algemeen zijn brokers iets duurder dan crypto exchanges, omdat zij een vergoeding willen voor hun diensten. Echter heb je bij een broker vaak meer diensten tot je beschikking zoals een behulpzame klantenservice, een goed handelsplatform en een groot productaanbod. Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, LiteBit en Coinmerce fungeren als broker. Bitvavo is een crypto exchange en Binance en Bitpanda fungeren zowel als broker en exchange.

De waarde van je cryptomunten geef je op bij de belastingaangifte onder overige bezittingen in box 3 (sparen en beleggen). Over de Bitcoins en andere crypto’s betaal je alleen vermogensbelasting. Een koersstijging op bijvoorbeeld Bitcoin wordt gezien als een vermogensgroei. Op een vermogen van meer dan €50.000 betaal je in 2020 ongeveer 0,6% belasting.
Alle acht brokers die wij geselecteerd hebben beschikken over een Nederlandsche Bank (DNB) registratie wat betekent dat ze moeten voldoen aan strenge financiële regelgeving. Dit neemt niet weg dat beleggen in cryptovaluta erg risicovol is door de grote koersschommelingen. Bitcoin lijkt op dit moment de cryptomunt met relatief gezien de meest stabiele koers. Beleg alleen in crypto met geld dat je kunt missen.

Een cryptocurrency wallet kun je zien als een soort digitale bankrekening waar je cryptomunten in bewaart. Er zijn drie verschillende soorten wallets. Met een Mobile Wallet beheer je je cryptomunten d.m.v. een mobiele app op je smartphone. Met een Software Wallet beheer je je cryptomunten met een computer, en met een Hardware Wallet bewaar je je crypto met een fysiek apparaat. Bij de meeste brokers heb je gratis de beschikking over een Software Wallet. Je wallet heeft een speciaal adres die je nodig hebt als je crypto’s in je wallet wilt storten. Raadpleeg de website van je broker voor specifieke informatie over de werking van je wallet.

Actuele promoties

Vaak maken brokers gebruik van aantrekkelijke kortings- of promotieacties waarmee ze meer klanten proberen te werven. Bekijk hieronder de meest actuele acties bij de verschillende brokers.

€10 gratis start tegoed

Gebruik bij registratie de code CRYPTOKRAKER en ontvang direct €10 gratis start tegoed

€1.000 gratis handelen

Handel de eerste €1.000 zonder transactiekosten bij aanmelding via de volgende link

€10 gratis start tegoed

Gebruik bij registratie de code CRYPTOKRAKER en ontvang direct €10 gratis start tegoed

Top 3 beste cryptocurrency brokers

Over het algemeen zijn Bitvavo, BLOX en eToro de drie beste crypto brokers. Deze brokers blinken uit in betrouwbaarheid, lage tarieven, gebruiksgemak, educatie en klantenservice. Niet verrassend dat de meeste mensen een van de volgende brokers kiezen. Maar beleggers verschillen en hebben hun eigen voorkeuren, daarom worden hieronder alle brokers op een aantal andere belangrijke punten vergeleken.

0 %
handelskosten

Crypto-aanbod: 42

Trustpilot score
4.1/5
Tarieven
4/5
Educatie
3/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
5/5
0 %
handelskosten

Crypto-aanbod: 152

Trustpilot score
4.3/5
Tarieven
5/5
Educatie
1/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
4.5/5
0 %
handelskosten

Crypto-aanbod: 32

Trustpilot score
3.8/5
Tarieven
3/5
Educatie
4/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
3/5

Goedkoopste crypto brokers

 Een van de belangrijkste punten waarop je een broker vergelijkt zijn de transactiekosten. Deze verschillen behoorlijk tussen brokers. Zo kost een €1.000 Bitcoin transactie bij Binance slechts €1, terwijl je bij Bitpanda €14,90 betaalt. Hieronder zijn de transactiekosten bij acht verschillende brokers weergegeven voor drie standaard transacties in Bitcoin en Ethereum. Een groen vakje betekent dat de kosten lager zijn dan gemiddeld. Een rood vakje geeft aan dat de kosten hoger zijn dan gemiddeld. Binance en Bitvavo zijn de goedkoopste crypto brokers met transactiekosten van respectievelijk 0,1% en 0,25%. Bitpanda, BTC Direct, BLOX en Coinmerce zijn duurdere brokers met transactiekosten van 1,49% tot 2,5%. Bij Bitpanda kun je echter ook gebruik maken van de Pro versie waar de transactiekosten slechts 0,1% bedragen. Bekijk de vergelijkingstabellen voor de exacte handelstarieven voor Bitcoins en Altcoins. Lees de reviews voor alle exacte tarieven met eventuele VIP kortingen en kosten voor iDEAL transacties.

Bitcoin á €1.000

Bitcoin á €10.000

Ethereum á €1.000

Gemiddeld

€7,90

€75

€12,60

€1

€10

€1

€2,50

€35

€2,50

€7,50

€75

€19

€8

€60

8

€10

€100

€10

€10

€100

€10

€10

€70

€35

€14,90

€149

€14,90

Crypto brokers met de hoogste Trustpilot score

Een van de belangrijkste punten voor het selecteren van een broker is de betrouwbaarheid. Je wilt dat je geld veilig belegd wordt en dat en dat je account niet gehackt wordt. Alle geselecteerde brokers zijn geregistreerd bij een financiële controle autoriteit in een Europees land wat betekent dat ze aan strenge financiële regelgeving moeten voldoen. Je wilt echter ook dat je bij vragen snel en goed door de klantenservice wordt geholpen. Je account moet goed bereikbaar zijn en aan- en verkopen van crypto moeten soepel verlopen. Een goede maatstaf daarvoor is de Trustpilot score.

Bitpanda heeft met 4,5/5 sterren de hoogste Trustpilot score. Daarna komen BTC Direct, Bitvavo, eToro en Bitcoin Meester met hoge scores van meer dan 4 sterren. Binance en Litebit scoren lager met scores van 2 tot 2,5 sterren. Klanten van Binance schrijven dat ze moeite hebben om het platform te begrijpen, of om de klantenservice te bereiken. LiteBit gebruikers zijn juist positief over de klantenservice en het gebruiksvriendelijke platform, maar klagen over de vele verificatiestappen die doorlopen moeten worden. Lees de broker reviews voor een meer uitgebreide beschrijving van de Trustpilot reviews en betrouwbaarheid van brokers.

Bitpanda
4.5/5
BTC Direct
4.3/5
Bitvavo
4.3/5
eToro
4.1/5
Bitcoin Meester
3.9/5
BLOX
3.8/5
Coinmerce
3.1/5
LiteBit
2.5/5
Binance
2.1/5

Crypto brokers met het beste handelsplatform

De handelsplatformen van de acht geselecteerde brokers verschillen o.a. in gebruiksvriendelijkheid, beschikbare functies, mobiele app en extra’s zoals een sociaal platform. Als je een beginner bent kun je beter zoeken naar een gebruiksvriendelijk platform zoals Bitvavo en Bitcoin Meester. Ervaren beleggers willen technische analyses kunnen doen, en kunnen hiervoor beter terecht bij bijvoorbeeld de geavanceerde platformen van Binance of Bitpanda. Lees hieronder op welke aspect de platformen van de verschillende brokers uitblinken.

Gebruiksvriendelijk handelsplatform

Vrijwel alle acht geselecteerde brokers hebben een gebruiksvriendelijk platform voor het aan- en verkopen van cryptomunten. Bitvavo en BLOX springen eruit als je kijkt naar gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. BLOX is bijvoorbeeld makkelijk te gebruiken doordat je geen gedoe hebt met wallets. Je crypto's worden namelijk door BLOX in een centrale wallet bewaard. Lees de Bitvavo of BLOX reviews voor een meer in-depth beschrijving.

Geavanceerd handelsplatform

Er zijn nogal wat verschillen in de beschikbare functies van de verschillende platformen. Zo zijn het BTC Direct of BLOX platform uitsluitend gericht op zeer simpel crypto's aan- of verkopen. Het Bitpanda Pro en het Binance platform zijn echter geavanceerde platformen met veel verschillende functies en ordertypes. Deze platformen zijn dus meer geschikt voor de ervaren beleggers die meer willen dan de simpele koop- en verkooporders. Bekijk de Bitpanda en Binance review voor een meer in-depth beschrijving.

Beste mobiele app

De meeste cryptobeleggers beleggen waarschijnlijk via hun mobiele telefoon. Bij BLOX kun je zelfs alleen maar mobiel beleggen. Bekijk de Play Store scores hieronder:

Bitpanda
4.5/5
Binance
4.1/5
eToro
4/5
Bitvavo
3.1/5
BLOX
2.9/5
LiteBit
2.8/5
Coinmerce
2.8/5
Bitcoin Meester
1.9/5

Sociaal handelsplatform

Uniek bij eToro, Binance en Bitpanda is dat er een grote community is waarmee je makkelijk in contact komt. Hier kun je terecht met vragen over bepaalde cryptomunten of functies van het handelsplatform. De communities van beide brokers zijn vooral actief via Telegram. Bij eToro kun je zelfs andere goed presterende beleggers kopiëren.

Crypto brokers met het grootste handelsaanbod

Er zit nogal een verschil in het aanbod aan beleggingsproducten bij verschillende brokers. Zo kun je bij BTC Direct en BLOX uit 32 munten kiezen, terwijl je bij Bitcoin Meester de keuze hebt uit meer dan 200 cryptomunten. In de vergelijkingstabellen is precies te zien hoeveel verschillende munten iedere broker in het productaanbod heeft. Bij Binance en Bitpanda kun je naast crypto’s ook makkelijk beleggen in een beperkt aantal aandelen. Bekijk hieronder welke populaire munten in het assortiment van elke broker zitten.

Bitcoin

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Bitcoin Cash

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Ethereum

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Ripple

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Dogecoin

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Stellar

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Litecoin

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Chainlink

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Cardano

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Komodo

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

IOTA

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

NEO Coin

Bitvavo

BitcoinMeester

Binance

Bitpanda

Coinmerce

eToro

LiteBit

BLOX

BTC Direct

Vergelijkingstabellen

Vergelijk de standaard accounts van de beste cryptocurrency brokers snel en makkelijk met behulp van onderstaande statische vergelijkingstabellen. De brokers zijn vergeleken op de meest belangrijke punten zoals betrouwbaarheid, handelsplatform, productaanbod, tarieven, klantenservice, betaalmogelijkheden etc. Bovenaan zijn de zwakke en sterke punten van alle brokers in een oogopslag te zien.

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

1.000.000

Trustpilot score

4.3/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€1

Crypto-aanbod

152

Tarieven

5/5

Bitcoins

0,25%

Altcoins

0,25%

Volumevoordeel

Ja

Wallet erbij

Klantenservice

4.5/5

Educatie

1/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

Onbekend

Trustpilot score

3.9/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€5

Crypto-aanbod

200

Tarieven

3/5

Bitcoins

1%

Altcoins

1%

Volumevoordeel

Ja

Wallet erbij

Klantenservice

5/5

Educatie

2/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

13.500.000

Trustpilot score

2.1/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€10

Crypto-aanbod

150

Tarieven

5/5

Bitcoins

0,1%

Altcoins

0,1%

Volumevoordeel

Ja

Wallet erbij

Klantenservice

3.5/5

Educatie

4/5

Gebruiksgemak

4/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

10.000.000

Trustpilot score

4.1/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€20

Crypto-aanbod

42

Tarieven

4/5

Bitcoins

0,75%

Altcoins

1,9-4,9%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Klantenservice

4/5

Educatie

3/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

1.000.000

Trustpilot score

4.3/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€1

Crypto-aanbod

32

Tarieven

3/5

Bitcoins

1%

Altcoins

1%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Klantenservice

4/5

Educatie

3/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

3/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

100.000

Trustpilot score

3.8/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€1

Crypto-aanbod

32

Tarieven

3/5

Bitcoins

1%

Altcoins

1%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Niet nodig

Klantenservice

5/5

Educatie

4/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

2.5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

1.000.000

Trustpilot score

2.5/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€10

Crypto-aanbod

44

Tarieven

3/5

Bitcoins

1%

Altcoins

2-5%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Klantenservice

5/5

Educatie

4/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

2.500.000

Trustpilot score

4.5/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€1

Crypto-aanbod

57

Tarieven

4/5

Bitcoins

0,1 – 1,49%

Altcoins

0,1 – 1,49%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Klantenservice

4/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

4.5/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0 %
handelskosten

# Actieve beleggers

50.000

Trustpilot score

3.1/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€10

Crypto-aanbod

140

Tarieven

2.5/5

Bitcoins

0,4 – 2,5%

Altcoins

0,4 – 2,5%

Volumevoordeel

Nee

Wallet erbij

Klantenservice

5/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving