Zeker van je keuze

Crypto brokers vergelijken

Kies binnen 3 minuten de cypto broker die het best bij jou past! Wij hebben een onafhankelijke vergelijking gemaakt op tarieven, , betrouwbaarheid, handelsplatform, crypto-aanbod en nog veel meer.

Inhoud

Voordat je begint...

Bepaal eerst welk type belegger je bent. Wil je handelen in cryptomunten? Blijf dan hier. Wil je beleggen in aandelen en fondsen? Klik dan hier.

Crypto-trading

Crypto’s zijn digitale valuta’s die niet gereguleerd worden door banken of overheden. Cryptomunten zijn de laatste jaren ontzettend populair. Beleggen in cryptovaluta kan hoge rendementen opleveren maar is ook risicovol.

Beleggen in aandelen

Deze brokers gebruik je om actief te beleggen voor de lange termijn. Je loopt minder risico om geld te verliezen dan bij cryptovaluta en CFD’s. De soms hoge commissies maakt het echter ook prijzig.

Waarom beleggen in cryptomunten?

Cryptomunten gaan in de toekomst volgens experts betalingen wereldwijd overnemen. Inmiddels kan er op een aantal plekken al met Bitcoin betaald worden. Doordat crypto’s niet gereguleerd worden door overheden kan iedereen, overal ter wereld beschikken over een cryptoportefeuille. Er kleven echter ook risico’s aan de handel in deze sterk fluctuerende munten. Check daarom onze cryptocurrency broker vergelijking zodat je de crypto broker kiest die het best bij jouw wensen aansluit.

Veelgestelde vragen - FAQ

Je kunt cryptomunten verhandelen op zowel het platform van een crypto exchange als een crypto broker. Een cryptocurrency broker fungeert als een soort tussenpersoon tussen jou als koper/verkoper van crypto’s en de cryptocurrency exchange. Over het algemeen zijn brokers iets duurder dan crypto exchanges, omdat zij een vergoeding willen voor hun diensten. Echter heb je bij een broker vaak meer diensten tot je beschikking zoals een behulpzame klantenservice, een goed handelsplatform en een groot productaanbod. Bitcoin Meester, BTC Direct, BLOX, LiteBit en Coinmerce zijn crypto broker. Bitvavo is een crypto exchange en Binance en Bitpanda zijn zowel crypto broker als crypto exchange.

De waarde van je cryptomunten geef je op bij de belastingaangifte onder overige bezittingen in box 3 (sparen en beleggen). Over de Bitcoins en andere crypto’s betaal je alleen vermogensbelasting. Een koersstijging op bijvoorbeeld Bitcoin wordt gezien als een vermogensgroei. Op een vermogen van meer dan €57.000 betaal je in 2023 ongeveer 0,6% belasting.

Alle acht brokers die wij geselecteerd hebben beschikken over een Nederlandsche Bank (DNB) registratie wat betekent dat ze moeten voldoen aan strenge financiële regelgeving. Dit neemt niet weg dat beleggen in cryptovaluta erg risicovol is door de grote koersschommelingen. Bitcoin lijkt op dit moment de cryptomunt met relatief gezien de meest stabiele koers. Beleg alleen in crypto met geld dat je kunt missen.

Een cryptocurrency wallet kun je zien als een soort digitale bankrekening waar je cryptomunten in bewaart. Er zijn drie verschillende soorten wallets. Met een Mobile Wallet beheer je je cryptomunten d.m.v. een mobiele app op je smartphone. Met een Software Wallet beheer je je cryptomunten met een computer, en met een Hardware Wallet bewaar je je crypto met een fysiek apparaat. Bij de meeste brokers heb je gratis de beschikking over een Software Wallet. Je wallet heeft een speciaal adres die je nodig hebt als je crypto’s in je wallet wilt storten. Raadpleeg de website van je broker voor specifieke informatie over de werking van je wallet.

Kosten en tarieven

Wat zijn de transactiekosten en zijn er andere verborgen kosten?

Trustpilot score en betrouwbaarheid

Beschik je over een beveiligde wallet en is de broker goed gereguleerd? Wat is de Trustpilot score?

Handelsplatform

Voldoet het platform aan mijn eisen qua gebruiksvriendelijkheid of geavanceerde functies?

Crypto aanbod

Zijn de cryptomunten waarin ik wil handelen beschikbaar?

Zeker zijn van je keuze

Wij zorgen voor een complete vergelijking

Op deze pagina zijn alle crypto brokers uitgebreid vergeleken op kosten, betrouwbaarheid, handelsplatform en productaanbod. Bekijk de vergelijkingstabellen om al het overige, zoals stortingsmogelijkheden te vergelijken.

Wij zoeken het voor je uit

Promoties en aanbiedingen

Vaak maken brokers gebruik van aantrekkelijke acties en kortingen om extra klanten te trekken. Dit doen ze door het aanbieden van gratis transactietegoeden, of soms zelfs door cashback acties. Alle actuele acties worden altijd hieronder weergegeven.

€10 gratis startbonus

Maak een account aan en gebruik de code WELKOM om €10 start tegoed te ontvangen.

€1.000 gratis handelen

Beleg de eerste €1.000 aan crypto zonder transactiekosten te betalen als je je aanmeld via onderstaande link.

€10 gratis startbonus

Maak via onderstaande link een account aan en koop voor tenminste €200 aan crypto om gratis €10 te ontvangen.

€10 gratis startbonus

Maak een account aan via onderstaande link en koop voor tenminste €100 aan crypto om €10 gratis te ontvangen.

0 %
handelskosten
Score 4,7/5
4.7/5

Crypto-aanbod: 30

Klantenservice
5/5
Gebruiksgemak
4.5/5
Handelsplatform
5/5
Allround beste keuze
0 %
handelskosten
Score 4,8/5
4.8/5

Crypto-aanbod: 175

Klantenservice
4/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
4/5
0 %
handelskosten
Score 4,6/5
4.6/5

Crypto-aanbod: 75

Klantenservice
5/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
3/5

Dan kies je zeker goed

Top 3 crypto brokers

Over het algemeen zijn Bitvavo, BLOX en Finst de drie beste crypto brokers. Deze brokers blinken uit in betrouwbaarheid, lage tarieven, gebruiksgemak, educatie en klantenservice. Niet verrassend dat de meeste mensen een van de volgende brokers kiezen. Maar beleggers verschillen en hebben hun eigen voorkeuren, daarom worden hieronder alle brokers op een aantal andere belangrijke punten vergeleken. Bekijk de vergelijkingstabellen om alle brokers naast elkaar te vergelijken.

Beste keuze: 4,8/5
4.8/5
0 %
handelskosten
Klantenservice
4/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
4/5

Crypto-aanbod: 175

Score 4,6/5
4.6/5
0 %
handelskosten
Klantenservice
5/5
Gebruiksgemak
5/5
Handelsplatform
3/5

Crypto-aanbod: 75

Score 4,7/5
4.7/5
0 %
handelskosten
Klantenservice
5/5
Gebruiksgemak
4.5/5
Handelsplatform
5/5

Crypto-aanbod: 30

Welke crypto broker is het goedkoopst?

Kostenvergelijking crypto brokers

Een van de belangrijkste punten waarop je een broker vergelijkt zijn de transactiekosten. Deze verschillen behoorlijk tussen brokers. Zo kost een €1.000 Bitcoin transactie bij Binance slechts €1, terwijl je bij BTC Direct €20 betaalt. Hieronder zijn de transactiekosten bij elf verschillende crypto brokers weergegeven voor drie standaard transacties in Bitcoin en Ethereum. Binance, Flinst en Bitvavo zijn de goedkoopste crypto brokers met transactiekosten van 0,1% tot 0,25%. Bitpanda, BTC Direct en Coinmerce zijn duurdere brokers met transactiekosten van 1,49% tot 2,5%. Bij Bitpanda kun je echter ook gebruik maken van de Pro versie waar de transactiekosten slechts 0,1% bedragen. Bekijk de vergelijkingstabellen voor de exacte handelstarieven voor Bitcoins en Altcoins. Lees de reviews voor alle exacte tarieven met eventuele VIP kortingen en kosten voor iDEAL transacties.

Broker

Bitcoin €1.000

Bitcoin €10.000

Ethereum €1.000

Transactiekosten Bitcoin

Transactiekosten Altcoin

€1

€10

€1

0,1%

0,1%

€1,50

€15

€1,50

0,15%

0,15%

€2,50

€25

€2,50

0,25%

0,25%

€5

€50

€5

0,5%

0,5%

€8

€60

€8

0,1% – 1%

0,1% – 1%

€7

€70

€13

0,7%

1,3% – 2%

€10

€100

€10

1%

1%

€10

€100

€10

1%

1%

€10

€100

€10

1%

1%

€15

€100

€15

0,4% – 2,5%

0,4% – 2,5%

€14,90

€149

€14,90

1,49%

1,49%

€20

€200

€30

2%

3%

Welke crypto broker is het betrouwbaarst?

Betrouwbaarheid vergelijken

Een van de belangrijkste punten voor het selecteren van een crypto broker is de betrouwbaarheid. Wordt de broker goed gereguleerd en zorgt de broker goed voor zijn klanten? Alle geselecteerde brokers zijn geregistreerd bij een financiële controle autoriteit in een Europees land wat betekent dat ze aan strenge financiële regelgeving moeten voldoen. Je wilt echter ook dat je bij vragen snel en goed door de klantenservice wordt geholpen. Je account moet goed bereikbaar zijn en aan- en verkopen van crypto moeten soepel verlopen. Een goede maatstaf daarvoor is de Trustpilot score. Deze score geeft een indicatie voor de behulpzaamheid van de klantenservice. Ook geeft het weer of het platform vaak te maken heeft met storingen en hacks.

Word je goed geholpen?

Trustpilot score

Flinst heeft met 4,5/5 sterren de hoogste Trustpilot score. Daarna komen BTC Direct, BUX Zero, Coinmerce, eToro, BLOX, Bitvavo en Bitcoin Meester met hoge scores van meer dan 4 sterren. Coinbase, Binance en Litebit scoren lager met scores van 1,6 tot 3,4 sterren. Klanten van Binance schrijven dat ze moeite hebben om het platform te begrijpen, of om de klantenservice te bereiken. LiteBit gebruikers zijn juist positief over de klantenservice en het gebruiksvriendelijke platform, maar klagen over de vele verificatiestappen die doorlopen moeten worden. Lees de broker reviews voor een meer uitgebreide beschrijving van de Trustpilot reviews en betrouwbaarheid van brokers.

Flinst
4.5/5
BTC Direct
4.4/5
BUX Zero
4.4/5
Coinmerce
4.4/5
eToro
4.3/5
BLOX
4.2/5
Bitvavo
4.1/5
Bitcoin Meester
4.1/5
Bitpanda
4/5
LiteBit
3.4/5
Binance
2/5
Coinbase
1.6/5

Voorkom frustraties

Crypto brokers met het beste handelsplatform

De handelsplatformen van de acht geselecteerde brokers verschillen o.a. in gebruiksvriendelijkheid, beschikbare functies, mobiele app en extra’s zoals een sociaal platform. Als je een beginner bent kun je beter zoeken naar een gebruiksvriendelijk platform zoals Bitvavo en Bitcoin Meester. Ervaren beleggers willen technische analyses kunnen doen, en kunnen hiervoor beter terecht bij bijvoorbeeld de geavanceerde platformen van Binance of Bitpanda. Lees hieronder op welke aspect de platformen van de verschillende brokers uitblinken.

Hieronder is weergegeven welke brokers het meest gebruiksvriendelijk zijn of welke het meest geavanceerde platform hebben. Daarnaast zijn de scores van de mobiele app vergeleken en kun je zien waar je gebruik kunt maken van een demo-account.

Gebruiksvriendelijk handelsplatform

Vrijwel alle elf geselecteerde brokers hebben een gebruiksvriendelijk platform voor het aan- en verkopen van cryptomunten. Flinst, Bitvavo en BLOX springen eruit als je kijkt naar gebruiksvriendelijkheid en overzichtelijkheid. Flinst en BLOX zijn bijvoorbeeld makkelijk te gebruiken doordat je geen gedoe hebt met wallets. Je crypto’s worden namelijk door Flinst en BLOX in een centrale wallet bewaard. Lees de Bitvavo of BLOX reviews voor een meer in-depth beschrijving.

Geavanceerd handelsplatform

Er zijn nogal wat verschillen in de beschikbare functies van de verschillende platformen. Zo zijn het BTC Direct of BLOX platform uitsluitend gericht op zeer simpel crypto’s aan- of verkopen. Het Bitpanda Pro en het Binance platform zijn echter geavanceerde platformen met veel verschillende functies en ordertypes. Deze platformen zijn dus meer geschikt voor de ervaren beleggers die meer willen dan de simpele koop- en verkooporders. Bekijk de Bitpanda en Binance review voor een meer in-depth beschrijving.

Sociaal handelsplatform

Uniek bij eToro, Binance en Bitpanda is dat er een grote community is waardoor je makkelijk met andere beleggers in contact komt. Hier kun je terecht met vragen over bepaalde cryptomunten of functies van het handelsplatform. De communities van beide brokers zijn vooral actief via Telegram. Bij eToro kun je zelfs andere goed presterende beleggers kopiëren.

Mobiel beleggen en demo-account beschikbaar?

Als je met je smartphone wilt beleggen is het belangrijk om te weten of de broker een mobiele app beschikbaar heeft. Hiernaast zijn de beoordelingen van de mobiele apps weergegeven.

Ben je niet zeker van je keuze? Bij brokers met een demo-account kun je het handelsplatform leren kennen door middel van een demo-rekening. Je krijgt een bepaalde hoeveelheid nepgeld die je kunt gebruiken om te beleggen op het platform. Alleen bij eToro kun je oefenen met een demo-account.

Mobiele app

Hieronder is de Google Play Store beoordeling (1-5 sterren) van alle mobiele apps weergegeven.

Bitpanda
4.5/5
Finst
4.4/5
BLOX
4.4/5
Bitvavo
4.4/5
BUX Zero
4.4/5
Binance
4.3/5
Coinbase
4/5
eToro
3.9/5
LiteBit
2.9/5
Coinmerce
2.5/5
Bitcoin Meester
2.3/5

Demo-account

Bij de volgende crypto broker kun je gebruik maken van een demo-modus.

Waarin kan ik beleggen?

Crypto-aanbod vergelijken

Er zit nogal een verschil in het aanbod aan beleggingsproducten bij verschillende brokers. Zo kun je bij BUX Zero uit slechts 15 munten kiezen, terwijl je bij Binance de keuze hebt uit meer dan 350 cryptomunten. Hieronder is precies te zien hoeveel verschillende munten iedere broker in het productaanbod heeft. Lees de reviews van de brokers om te zien welke belangrijke cryptomunten in het productaanbod zitten.

Broker

Aantal cryptomunten

Meer informatie

Vergelijkingstabellen crypto brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je de beste crypto brokers snel en makkelijk. De sterrenscore (1-5) geeft aan hoe goed de broker over het algemeen scoort. De brokers zijn vergeleken op de meest belangrijke punten zoals betrouwbaarheid, handelsplatform, crypto-aanbod, tarieven, klantenservice, betaalmogelijkheden etc. Bovenaan zijn de zwakke en sterke punten van alle brokers in een oogopslag te zien.