LiteBit Review

LiteBit is een Nederlandse crypto-broker die beleggen in crypto voor iedereen toegankelijk maakt.

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

Introductie

LiteBit is een in Rotterdam gevestigde cryptobroker die streeft het meest klantvriendelijke en betrouwbare platform van Europa te zijn. De klantenservice is dan ook 24/7 bereikbaar. De broker is in heel Europa bekend geworden na lancering van hun nieuwe website eind 2017 net voor de Bullrun van Bitcoin. Er werken meer dan 50 mensen bij deze grote broker, en in 2019 en 2020 zijn ze met de Cashcow Award uitgeroepen tot ‘Beste Crypto Broker’.

LiteBit staat voor veilige, simpele en persoonlijke cryptohandel. Je bewaart je crypto’s in een eigen wallet, het platform is gebruiksvriendelijk en bij vragen wordt je snel en goed geholpen. Maar betaal je hier geen hoge prijs voor?

Doelgroep

Deze broker richt zich met haar hoge veiligheid, gebruiksvriendelijke platform, redelijke crypto-aanbod en goede klantenservice vooral op de beginnende cryptobeleggers. Ervaren cryptotraders schrikken af van de hogere kosten en beperkte functies van het platform.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft LiteBit een lage beoordeling van 3,4/5 sterren. Klanten lijken vooral te klagen over de vele verificatiestappen bij bijvoorbeeld het overplaatsen van crypto naar een externe wallet. Klanten zijn positief over het mooie en gebruiksvriendelijke platform en de behulpzame klantenservice. Vergelijk de Trustpilot score van andere brokers hier.

Trustpilot score

BUX Zero
4.4/5
Coinmerce
4.4/5
eToro
4.3/5
BLOX
4.2/5
Bitvavo
4.1/5
Bitcoin Meester
4.1/5
Bitpanda
4/5
LiteBit
3.4/5
Binance
1.9/5
Coinbase
1.6/5

Is LiteBit betrouwbaar?

Deze broker is al sinds 2013 actief en heeft haar betrouwbaarheid door de tijd heen wel bewezen. Je hebt een eigen wallet waar je de cryptomunten veilig bewaart. LiteBit neemt veiligheid zeer serieus en wijdt daarom een groot deel van hun website aan het voorkomen van fraude en verhogen van de veiligheid. Deze hoge veiligheid kan er echter ook voor zorgen dat je soms een extra verificatie o.i.d. moet doorlopen, waardoor de gebruiksvriendelijkheid afneemt. Maar veiligheid voorop! Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van LiteBit te vergelijken met andere crypto brokers.

Crypto aanbod van LiteBit

Deze broker heeft met 90 verschillende cryptomunten een redelijk crypto-aanbod. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

Hoe gebruiksvriendelijk is LiteBit?

LiteBit heeft een zeer gebruiksvriendelijk en mooi ontworpen handelsplatform. Voor beginners zijn alle nodige functies beschikbaar maar voor ervaren beleggers kunnen sommige ordertypes ontbreken. Het minimum orderbedrag bedraagt €10. De meeste klanten zullen waarschijnlijk gebruik maken van de mobiele app, welke beschikbaar is voor Android en iOS. Deze app heeft een gemiddelde score van 2,8/5 sterren in de Play Store. Gebruikers klagen vooral over de hoge kosten en het is niet mogelijk om je crypto’s te staken. LiteBit reageert overal overigens netjes op. In de app heb je ook toegang tot de meest actuele marktontwikkelingen.

Weergave LiteBit handelsplatform

LiteBit tarieven

LiteBit hanteert redelijk hoge tarieven. Voor Bitcoin zijn de transactiekosten 0,7%, maar voor altcoins liggen de transactiekosten vaak tussen de 1,3% en 2%. LiteBit is duurder omdat ze zelf geen crypto-beurs of exchange hebben. Hierdoor doen ze hun aankopen op externe exchanges waar kosten aan zijn verbonden. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Bitvavo logo
BLOX logo

Bitcoin €1.000

€7

€2,50

€10

€1

€15

Bitcoin €10.000

€70

€25

€100

€10

€100

Ethereum €1.000

€13

€2,50

€10

€1

€15

Betaalmethodes LiteBit

Bij LiteBit kun je geld storten met iDEAL, bankoverschrijving, Bancontact en creditcard. Er wordt geen minimum storting gehanteerd.

LiteBit klantenservice

Deze broker heeft een behulpzame Nederlandstalige klantenservice die via Chatbot 24/7 beschikbaar is. Daarnaast kun je op werkdagen ook telefonisch of via email contact opnemen.

LiteBit wallet

Je kunt je crypto’s veilig bewaren in je eigen LiteBit Wallet. Je hebt hiermee direct inzicht in de koop- markt- en verkoopwaarde. Ook kun je je transactiegeschiedenis bekijken en kun je de crypto’s rechtstreeks vanaf je wallet verkopen.

Samenvatting

LiteBit is een gebruiksvriendelijke crypto-broker met een mooie mobiele app. De prijzen zijn hoger dan bij bijvoorbeeld Bitvavo of Binance, maar hier krijg je een behulpzame klantenservice voor terug. Voor beginners en niet veeleisende cryptobeleggers is Litebit dus een interessante mogelijkheid. Ervaren cryptotraders kunnen beter terecht bij bijvoorbeeld Binance, Bitvavo of Bitcoin Meester.
0 %
handelskosten
Score 4,3/5
4.3/5

Aantal klanten

1.000.000

Trustpilot score

3.4/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€10

Crypto-aanbod

90

Tarieven

3.6/5

Bitcoins

0,7%

Altcoins

1,3% – 2%

Volumevoordeel

Wallet erbij

Klantenservice

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

PayPal

Creditcard

Bankoverschrijving

Vergelijk LiteBit met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om LiteBit snel te vergelijken met andere crypto brokers. De transactiekosten liggen bij LiteBit met 0,7% voor Bitcoins en 1,3-2% voor Altcoins iets aan de hoge kant. Voor dat geld krijg je wel een goedwerkend platform en een behulpzame persoonlijke klantenservice. Ook is er voor beginners veel educatie beschikbaar. De Trustpilot score is alleen wat aan de lage kant.