InDelta Review

Flexibel en veilig beleggen in indexfondsen

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

Introductie

InDelta is een handelsnaam van FundShare Fund Management B.V. FundShare is een fondsbeheerder opgericht in 2006. Bij InDelta kun je eenvoudig vermogen opbouwen met 9 veilige indexfondsen. Een index is een samenstelling van een aantal effecten die een beurs, beleggingscategorie, regio of financiële markt vertegenwoordigt. Zo ken je vast de Dow Jones of AEX Index wel. Indexen zijn ideaal voor mensen die passief willen beleggen en gestaag en veilig hun vermogen willen doen groeien. InDelta zegt veel flexibiliteit te bieden en de kosten laag te houden. Lees deze review voor een compleet overzicht van deze broker.

Doelgroep

InDelta focust zich met haar indexfondsen op passieve beleggers. Met indexbeleggen bouw je in rust een gespreid vermogen op voor de lange termijn. Je betaalt geen aan- en verkoopkosten wat beleggen bij deze broker zeer flexibel maakt.

Is InDelta betrouwbaar?

InDelta is een betrouwbare broker omdat het onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Daarnaast staan ze onder dagelijks toezicht van een bewaarder (Caceis) en een accountant (Mazars). Verder wordt je vermogen bewaard in een aparte stichting: Stichting Juridisch Eigendom InDelta. Hierdoor zijn de bedrijfsactiviteiten van InDelta geschieden van je vermogen, wat zorgt voor extra veiligheid. 

Naast het goede toezicht zorgt beleggen in indexfondsen voor minder risico dan beleggen in aandelen. De indexfonden zijn gelijk-gewogen gespreid. Dit betekent dat ieder effect dezelfde weging krijgt van 2%, wat zorgt voor minder sector- en bedrijfsspecifiek risico. Ook worden de effecten voor de indexfondsen van InDelta fysiek aangekocht, en worden geen effecten uitgeleend. Bij deze broker heb je geen gedoe met hefbomen, derivaten, hedges, short posities of andere ingewikkelde constructies. Dit zorgt voor een veilige en simpele handelsomgeving. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van InDelta met andere fondsen brokers te vergelijken.

Beleggingsproducten

Bij deze broker kun je kiezen uit 9 unieke gelijk-gewogen indexfondsen die samen het hele beleggingsuniversum vertegenwoordigen. Effecten en sectoren worden evenredig verdeeld omdat elke van de 50 effecten ongeveer 2% waarde vertegenwoordigt. Je kunt kiezen uit de volgende indexfondsen:
Je kunt ook kiezen uit drie door InDelta samengesteld modelportefeuilles. Deze omvatten meerdere indexfondsen, zoals hieronder verder uitgelegd. De drie modelportefeuilles met het gemiddelde jaarlijkse historisch rendement van 2013 tot 2020 zijn hieronder weergegeven. Let op dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Hoe beleg je bij InDelta?

Je hebt twee mogelijkheden om je portefeuille met InDelta Indexfondsen samen te stellen:
Je kunt op elk gewenst moment gratis je portefeuille aanpassen, ongeacht of je zelf je portefeuille samenstelt, of kiest voor 1 van de 3 modelportefeuilles. Je kunt er ook voor kiezen om maandelijks automatisch een bedrag te beleggen. Hierdoor spreid je risico’s en groeit je vermogen automatisch zonder dat je er omkijken naar hebt. Deze maandelijkse incasso kun je ook stopzetten wanneer je wilt.

Vermogensbeheer

Een alternatief product bij deze broker is InDelta Beheer (vermogensbeheer). Hierbij laat je het indexbeleggen volledig uitvoeren door de professionele adviseurs van InDelta. InDelta Beheer zorgt ervoor dat je vermogen altijd passend aansluit op je persoonlijke situatie. Ze bekijken hiervoor je financiële positie, financiële doelstellingen, risicobereidheid en ervaring met beleggen. De vermogensbeheerders van InDelta zijn gecertificeerd bij het Dutch Securities Institute (DSI), wat betekent dat ze voldoen aan strenge deskundigheids- integriteits- en ervaringseisen. De kosten voor vermogensbeheer bedragen 0,30% per kwartaal (inclusief BTW). Lees hier meer over vermogensbeheer bij InDelta.

Kindrekening

Je kunt bij InDelta een beleggingsrekening aanmaken voor je kind. Je profiteert van belastingvoordeel omdat je jaarlijks €5.677 belastingvrij kunt schenken. Je stelt in hoeveel je wilt inleggen, en door het hoge rendement bouw je gestaag vermogen op voor bijvoorbeeld de studie van je kind. Let er wel op dat elke inleg die je doet wetmatig gezien van het kind is.

InDelta tarieven

De kosten bij InDelta zijn relatief laag, wat zorgt voor een hoger rendement. Bij InDelta kun je indexbeleggen vanaf 1 euro, wat het toegankelijk maakt voor iedereen. Deze broker hanteert de volgende tarieven. Lees hier de precieze details van de kosten op de website van InDelta.

Bekijk hieronder de som van de transactie- en stortingskosten van een aantal standaard transacties in indexfondsen bij verschillende brokers. Ook is de som van de service fee en fondskosten weergegeven. Vergelijk de tarieven van andere brokers hier. Bij DEGIRO kun je zonder transactiekosten en service fee beleggen in een kernselectie van 150 fondsen. Voor andere fondsen worden €3,90 transactiekosten en 0,2% servicekosten gerekend. De fondskosten bij DEGIRO bedragen 0,2% – 0,5% per jaar.

Fondsen €1.000

€0

€0

€3

€0,40

€0 – €3,90

Fondsen €10.000

€0

€0

€30

€4

€0 – €3,90

Service fee + fondskosten €10.000

€57 p/j

€50 p/j

€60 p/j

€81 p/j

€50 – €220 p/j

Samenvatting

InDelta is een ideale broker voor beleggers die passief willen beleggen. Bij deze broker kun je naar eigen wens zeer flexibel beleggen in meerdere indexfondsen. Indexfondsen zorgen voor een laag risico doordat je tegelijkertijd in een grote samenstelling van effecten belegd. Helaas kun je hier niet in aandelen of andere producten beleggen.
0
per jaar*
Score 4,6/5
4.6/5

Aantal klanten

200.000

Geldgarantie

n.v.t.

AFM vergunning

Trustpilot score

0/5

Mobiele app

Pensioenrekening

Minimum storting

€1

Tarieven

4.5/5

Transactiekosten

€0

Fondskosten

0,07% p/j

Service fee

0,5% p/j

Aantal fondsen

9

Modelportefeuilles

3

Fondstype

Indexfondsen

Klantenservice

4/5

Gebruiksgemak

5/5

iDEAL

PayPal

Creditcard

Bankoverschrijving

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg en €100 maandelijkse inleg.

160x600

Vergelijk InDelta met andere brokers

Op de pagina met vergelijkingstabellen vergelijk je InDelta snel en makkelijk met alle andere fondsen brokers. Bij InDelta, Brand New Day en Peaks kun je alleen beleggen in indexfondsen. Bij alle drie de brokers kun je ook kiezen uit vooraf ingestelde modelportefeuilles, wat beleggen nog makkelijker maakt. Zoals te zien is beleggen bij InDelta met €57 geschatte jaarlijkse kosten een vangoedkoopste brokers. Er worden namelijk geen stortingskosten of transactiekosten gerekend. Helaas hebben InDelta en Brand New Day geen mobiele app. Peaks en DEGIRO hebben wel een mobiele app.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.