Bitcoin Meester Review

Bij Bitcoin Meester heb je genoeg keus uit meer dan 200 cryptomunten

Sterke punten

Zwakke punten

Inhoud

Introductie

Bitcoin Meester is net als Bitvavo een Nederlandse cryptobroker en is opgericht in 2017. Bij Bitcoin Meester kun je kiezen uit meer dan 200 cryptovaluta en het heeft een behulpzame Nederlandse klantenservice. Deze broker staat voor een transparante, veilige en snelle handel in cryptomunten.

Doelgroep

Het gebruiksvriendelijke handelsplatform en het grote aanbod cryptovaluta maakt Bitcoin Meester voor vrijwel iedere cryptobelegger geschikt. Het platform is minder geavanceerd dan Binance, en daardoor mogelijk minder geschikt voor ervaren cryptotraders.

Klantervaringen en reviews

Op Trustpilot heeft Bitcoin Meester een goede beoordeling van 3,9/5 sterren. Er wordt op vrijwel alle negatieve reviews netjes gereageerd door deze broker. Klanten prijzen de goede klantenservice en gebruiksvriendelijkheid van het platform. Recentelijk lijkt er een crash van het platform zijn geweest, waardoor er veel negatieve reviews zijn gekomen. Het lijkt er echter op dat de geleden schade netjes wordt opgelost. Vergelijk de Trustpilot score van andere crypto brokers hier.

Trustpilot score

BUX Zero
4.4/5
Coinmerce
4.4/5
eToro
4.3/5
BLOX
4.2/5
Bitcoin Meester
4.1/5
Bitvavo
4.1/5
Bitpanda
4/5
LiteBit
3.4/5
Binance
1.9/5
Coinbase
1.6/5

Is Bitcoin Meester betrouwbaar?

Bitcoin Meester staat geregistreerd bij de Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van cryptovaluta, maar staat net als andere cryptobrokers niet onder toezicht van de Autorieteit Financiële Markten (AFM). 95% van alle cryptomunten wordt offline bewaard, waardoor er bij een mogelijke hack geen munten van klanten verloren gaan. De goede bereikbaarheid van deze broker is een sterk punt voor de betrouwbaarheid.

Wanneer je een account aanmaakt, heb je een wekelijks limiet van 100 euro. Voor een hogere limiet is een identiteitscontrole met ID-kaart of paspoort vereist. Goedkeuring kan maximaal een half uur duren. Bekijk de vergelijkingspagina om de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester te vergelijken met andere crypto brokers.

Crypto aanbod van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester heeft met meer dan 200 cryptomunten het grootste crypto-aanbod van alle brokers. Bekijk hieronder welke populaire cryptomunten in het assortiment zitten.

Hoe gebruiksvriendelijk is Bitcoin Meester?

Het gebruiksvriendelijke handelsplatform maakt het mogelijk om zo simpel mogelijk cryptovaluta te kunnen kopen. Met een geavanceerd order kun je eventueel vooraf een gewenste koop- of verkoop prijs instellen. Wanneer de koers de gewenste prijs bereikt worden de munten gekocht of verkocht. Dit kan handig zijn om eventuele verliezen te beperken bij een koersdaling of te profiteren van een koersstijging.

Naast het online desktop platform is er een Bitcoin Meester mobiele app beschikbaar voor Android en iOS. Deze app heeft een lage score van 2,3/5 sterren in de Google Play Store. Gebruikers klagen dat ze soms twee keer moeten inloggen en dat grafieken enige functies missen.

Tarieven Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een van de duurdere brokers. Er wordt 1% transactiekosten gerekend over de eerste €500, en dit percentage neemt af tot 0,1% over het bedrag hoger dan €1.000.000. De hoogte van het bedrag is de som van de 30-dagen handel. Met de unieke any-to-any functionaliteit halveer je de fee bij het verkopen en opnieuw aankopen van crypto. Voor een trade van Bitcoin naar euro naar Ethereum betaal je dus niet 2x een fee (verkopen en het opnieuw aankopen) maar 1 keer de fee bij gebruik van de any-to-any functionaliteit.

Je kunt er ook voor kiezen om je coins te staken. In totaal worden 15 verschillende coins aangeboden om te staken tegen rentepercentages tussen de 2% en 10,5% per jaar. Staken is het aanhouden van funds in een cryptocurrency-wallet om de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden van je munten ontvangt je beloningen in de vorm van crypto. De percentages zijn op jaarbasis en worden dagelijks uitgekeerd.

Geld storten met iDEAL is gratis en de snelste manier om geld over te maken naar je account. Met een handmatige bankoverboeking kan het een dag duren voordat je crypto’s kunt kopen. Hieronder zie je de kosten voor drie standaardtransacties bij verschillende brokers. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Bitcoin €1.000

€8

€2,50

€10

€1

€15

Bitcoin €10.000

€60

€25

€100

€10

€100

Ethereum €1.000

€8

€2,50

€10

€1

€15

Betaalmethodes Bitcoin Meester

Geld storten bij Bitcoin Meester kan met iDEAL, Bancontact, Bankoverschrijving of Sofort. Stortingen kosten €1 per keer. Er wordt geen minimum stortingsbedrag gehanteerd.

Bitcoin Meester klantenservice

Als je goede hulp bij de aankoop van cryptomunten belangrijk vind, dan moet je voor deze broker kiezen. De Nederlandse klantenservice is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 telefonisch, via e-mail en chat beschikbaar. Op e-mail reageren ze doorgaans binnen een half uur, maar in het weekend kan het iets langer duren.

Bitcoin Meester wallet

Met een Bitcoin Meester account krijg je gratis toegang tot een wallet voor al je munten. Het is altijd mogelijk om je munten naar een externe wallet over te maken, maar dit wordt niet aangeraden, omdat je zo minder snel kunt handelen. Het duurt namelijk ongeveer 3 dagen voordat een transactie is voltooid.

Samenvatting

Bitcoin Meester blinkt uit in het grote handelsaanbod, de goede support en hoge betrouwbaarheid. Voor ervaren beleggers kunnen enkele functies in het platform missen, maar voor de meeste beleggers ontbreekt het aan niks.
0 %
handelskosten
Score 4,6/5
4.6/5

Aantal klanten

50.000

Trustpilot score

4.1/5

Mobiele app

Minimum orderbedrag

€5

Crypto-aanbod

200

Tarieven

4.5/5

Bitcoins

1%

Altcoins

1%

Volumevoordeel

Wallet erbij

Klantenservice

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

PayPal

Creditcard

Bankoverschrijving

Vergelijk Bitcoin Meester met andere crypto brokers

Gebruik de pagina met vergelijkingstabellen om Bitcoin Meester snel te vergelijken met andere crypto brokers. Bitcoin Meester zit qua tarieven iets aan de hoge kant met transactiekosten van 1%. Deze broker blinkt vooral uit in het zeer grote handelsaanbod van meer dan 200 cryptomunten. Verder heeft deze broker een hoge Trustpilot score en een gebruiksvriendelijk handelsplatform.