BinckBank Review

Waar voor je geld

Sterke punten

Zwakke punten

€200 gratis transactietegoed

Open nu een Zelf Beleggen rekening en ontvang €200 gratis transactietegoed. Ook betaal je de eerste drie maanden geen service fee.

Inhoud

Introductie

BinckBank of Binck is een van de oudste brokers van Nederland en is opgericht in 2000. Het is een online broker met veel ervaring in de beleggingswereld met inmiddels een geadministreerd vermogen van ongeveer €24 miljard (2018). BinckBank is al 16 keer uitgeroepen tot beste broker van Nederland. Ze zeggen zelf een goedkope broker te zijn met goede service. Uit onze review blijkt wel anders. Krijg je bij deze broker waar voor je geld?

Doelgroep

Door de grote hoeveelheid diensten die BinckBank aanbiedt hebben ze een brede doelgroep. Je kunt je geld zelf beleggen, fondsbeleggen, laten beleggen of pensioenbeleggen. Bij zelf beleggen zijn er 3 pakketten voor beginnende tot actieve en dagelijkse beleggers.

Is Binck betrouwbaar?

Sinds 2019 is BinckBank eigendom van het Deense Saxo Bank Groep. Binckbank heeft een gezonde financiële positie dankzij het nemen van weinig risico's. Binck staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Veel effecten vallen onder de Wet giraal effectenverkeer (Wge), waardoor bij faillissement van BinckBank de effecten buiten de boedel van Binckbank vallen. Je geld is daardoor bij een faillissement van BinckBank tot een bedrag van €100.000 gegarandeerd. Daarnaast beschikken ze over een beveiligde website met een veilige handelsomgeving.

Klant-ervaringen op Trustpilot
2.1/5
Op Trustpilot heeft Binck echter wel een slechte beoordeling van 2,1/5 sterren. 95 mensen hebben een review geschreven (8-2020). Een aantal negatieve reviews gaan over de prijsverhogingen van de afgelopen jaren en er zijn een aantal klachten over de klantenservice.

Beleggingsproducten

BinckBank biedt een ruim aanbod aan beleggingsinstrumenten. Je kunt beleggen in aandelen, opties, fondsen, turbo's, Binck turbo's, obligaties, ETF's, futures en warrants. Met een turbo kun je snel en met een hefboom in aandelen, indices, grondstoffen, valuta en obligaties beleggen. Met een turbo short profiteer je van koersdaling en met een turbo long van een stijging. De kenmerken van Binck turbo's zijn, zoals ze het zelf zeggen, lage spreads, lage kosten en ruime handelstijden. Warrants worden in tegenstelling tot opties niet uitgegeven door een beurs, maar door een bank of instelling. Het productaanbod in aandelen is verspreid over 33 beurzen wereldwijd. In tegenstelling tot Flatex kun je bij Binck niet in CFD's beleggen. Ook cryptovaluta zitten niet in het beleggingsassortiment.

Aandelen

0
beurzen

Opties

0
beurzen

Futures

0
beurzen

Fondsen

0
#

Obligaties

0
#

ETF's

0
#

Diensten van Binck

BinckBank biedt een grote verscheidenheid van diensten aan. Je kunt je geld Zelf Beleggen, Fondsbeleggen, Laten Beleggen of Pensioenbeleggen. Het is uniek dat je zoveel mogelijkheden hebt bij één broker.

Zelf Beleggen

Als je zelf wilt bepalen in welke aandelen je belegt, dan kies je voor Zelf Beleggen. Ondanks dat je zelf belegt, belooft Binck goede ondersteuning en educatie. Ze hebben een gebruiksvriendelijk online beleggingsplatform dat meerdere malen in de prijzen viel. De webtrader biedt alle benodigdheden voor de huis-tuin-en-keuken belegger. Je hebt de beschikking over realtime koersinformatie en Nederlandstalig nieuws. Je krijgt onafhankelijke adviezen en fundamentele analyses. Daarnaast heeft Binck een overzichtelijke app met de nodige functies voor onderweg beleggen. Voor de actieve beleggers en daytraders is Binck ProTrader ontwikkeld met een scala aan geavanceerde opties. Het is een uitstekend handelsplatform waarbij ervaren beleggers tot in de wenken worden bediend. Bij zelf beleggen kun je kiezen uit de volgende 3 pakketten:

GREEN

Voor allround belegger

BLUE

Voor actieve belegger

BLACK

Voor daytrader

Voor het verschil in prijzen tussen de pakketten kun je de vergelijkingstabel onderaan de pagina bekijken. Als je niet meer dan een paar keer per maand belegt, en vooral belegt in aandelen, dan is het ‘Green‘ pakket de beste keuze. Het ‘Blue‘ pakket is voor beleggers die vooral in opties en turbo’s handelen en dus wat actiever zijn. Het ‘Black‘ pakket is voor mensen die dagelijks en met grote hoeveelheden geld handelen. Binck biedt dus voor elke belegger een geschikt pakket.

Securities Lending
Bij Binck kun je er voor kiezen om je effecten uit te lenen aan een andere partij: het zogenaamde securities lending. In ruil hiervoor krijg je een vergoeding. het gemiddelde behaalde rendement hierop is 1,9% (2019), wat ongeveer €75 per deelnemende klant is. Het risico bij het uitlenen van effecten is dat je bij een faillissement van BinckBank je effecten niet meer terugkrijgt. Voor dit risico heeft BinckBank echter een stichting opgericht welke mogelijk zorgt voor onderpand.

Binck Academy
Om beleggers beter in staat te stellen hun financiële ambities waar te maken heeft Binckbank de Binck Academy gestart. Je kunt webinars, tutorials en video’s bekijken. Er zijn artikelen en whitepapers beschikbaar en je kunt je aanmelden voor beleggingsbijeenkomsten. BinckBank biedt dus een heel scala aan educatie zodat je zo snel mogelijk wegwijs wordt in de wereld van beleggen.

Fondsbeleggen

Met behulp van Binck Fundcoach kun je beleggen in beleggingsfondsen of ETF’s. Hierdoor worden risico’s gespreid en loop je dus minder kans om geld te verliezen. Fondsbeleggen is ideaal voor beleggers met een langere beleggingshorizon. Eenmaal ingesteld heb je er verder geen omkijken meer naar. Bij deze broker kun je kiezen uit meer dan 500 beleggingsfondsen en je kunt de fondsen eenvoudig met elkaar vergelijken. Fondsbeleggen bij Binck heeft voordelen t.o.v. je bank omdat bij periodiek beleggen geen transactiekosten betaald hoeven te worden. Je kunt maandelijks inleggen zonder aanvullende transactiekosten te betalen. Binck Fundcoach hanteert de volgende tarieven:

Daarnaast betaal je een service fee van 0,015% per maand of 0,18% per jaar.

Laten Beleggen

Bij Binck kun je ook geld laten beleggen. Je laat BinckBank het beleggingswerk doen. Je geld is altijd opvraagbaar en Binck belooft een slimme spreiding van beleggingsinstrumenten en lage kosten. Bij Laten Beleggen kun je kiezen uit Binck Forward en Binck Comfort.

Binck Forward

Nadruk op vermogensopbouw

Startbedrag

0

0,76% kosten per jaar

Je kiest eerst je inleg en looptijd en hiermee wordt je beleggingstrategie bepaald. Ieder kwartaal wordt je portefeuille gebalanceerd om aan je doel en risicoprofiel te voldoen. Je risico’s nemen af naarmate de looptijd van je beleggingen vordert.

Binck Comfort

Nadruk op vermogensbehoud

Startbedrag

0

1,08% – 1,32% kosten per jaar

Je kiest net als bij Binck Forward je inleg en looptijd en je bepaalt hoeveel risico je wilt nemen. Als de markt stijgt zal een groot deel van je portefeuille in aandelen worden belegd, waardoor je meeprofiteert. Als de markt daalt zal een groot deel in obligaties belegd worden waardoor je zo weinig mogelijk geld verliest.

Pensioenbeleggen

Binck Pensioen is een lijfrenterekening en kan in de toekomst een aanvullend pensioen opleveren. Het is echter niet voor iedereen interessant. Als je in het verleden voldoende pensioen hebt opgebouwd, valt het belastingvoordeel weg, waardoor het minder interessant wordt. Op de webpagina van Binck Pensioen staat duidelijk uitgelegd of dit wat voor jou is.

Tarieven

De tarieven bij BinckBank zijn vrij hoog. Hieronder geven wij een duidelijke vergelijking van gangbare transacties met bijbehorende transactiekosten van verschillende brokers weer. Ook wordt de hoogte van de service fee of het bewaarloon van verschillende brokers vergeleken. Bekijk de vergelijkingspagina voor een complete tarievenvergelijking van alle brokers.

Aandelen á €1.000

Aandelen á €10.000

Service fee á €10.000

€8

€16

€4,50 p/m

€7

€11

€9,75 p/m

€6

€11

€26,50 p/m

€2,30

€5

€0

€1,80

€6

€0

Kortom

Binck is de perfecte broker voor iemand die graag een beetje extra betaalt voor betere service en een beter platform. Je wordt als het ware een beetje ontzorgd doordat de platformen uitgebreide beleggingsinformatie tonen. Bij bijvoorbeeld DEGIRO komt het meer op jezelf aan. Dankzij de uitgebreide educatie, prima klantenservice en gebruiksvriendelijkheid is Binck de ideale broker voor de beginnende belegger. Het volumevoordeel in transactiekosten en het geavanceerde ProTrader maken Binck ook een goede broker voor de ervaren belegger. Daarnaast kun je eenvoudig fondsbeleggen, geld laten beleggen of pensioenbeleggen. Bepaal welk type belegger jij bent en vergelijk deze broker met andere goede brokers op de vergelijkingspagina.

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

0
per jaar*

Green

# Actieve beleggers

210.000

Geld gegarandeerd tot

€100.000

Betrouwbaarheid

5/5

Effecten uitgeleend

Nee

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

3/5

Aandelen

€1 + 0,15% min. €8

Opties

€2,75

Turbo’s

€1 + 0,15% min. €8

Futures

€4

Fondsen

€1 + 0,15% min. €8

ETF’s

€1 + 0,10% min. €6

Telefonische order

€5

Service fee

€3,50 + 0,01% p/m

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

5/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg, €100 maandelijkse inleg en een gemiddeld beleggingsprofiel.

Vergelijking BincBank met andere brokers

Gebruik de overzichtelijke vergelijkingstabellen om de drie pakketten van BinckBank te vergelijken met andere brokers. Op deze pagina is Binck vergeleken met DEGIRO, maar op de vergelijkingspagina vergelijk je Binck snel met alle andere brokers. Je kunt zien dat de verwachte kosten per jaar hoger zijn dan bij DEGIRO, en ze verschillen ook per pakket. Je effecten worden echter niet uitgeleend, en Binck krijgt een hogere score voor gebruiksgemak, educatie en handelsplatform.

0
per jaar*

Green

# Actieve beleggers

210.000

Geld gegarandeerd tot

€100.000

Betrouwbaarheid

5/5

Effecten uitgeleend

Nee

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

3/5

Aandelen

€1 + 0,15% min. €8

Opties

€2,75

Turbo’s

€1 + 0,15% min. €8

Futures

€4

Fondsen

€1 + 0,15% min. €8

ETF’s

€1 + 0,10% min. €6

Telefonische order

€5

Service fee

€3,50+0,01% p/m

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

5/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

4/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0
per jaar*

Blue

# Actieve beleggers

210.000

Geld gegarandeerd tot

€100.000

Betrouwbaarheid

5/5

Effecten uitgeleend

Nee

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

3/5

Aandelen

€1 + 0,10% min. €7

Opties

€1,75

Turbo’s

€1 + 0,10% min. €7

Futures

€2,95

Fondsen

€1 + 0,15% min. €8

ETF’s

€1 + 0,10% min. €6

Telefonische order

€5

Service fee

€8,25+0,015% p/m

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

5/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

4/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0
per jaar*

Black

# Actieve beleggers

210.000

Geld gegarandeerd tot

€100.000

Betrouwbaarheid

5/5

Effecten uitgeleend

Nee

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

3/5

Aandelen

€1 + 0,10% min. €6

Opties

€1,75

Turbo’s

€1 + 0,10% min. €6

Futures

€2,50

Fondsen

€1 + 0,15% min. €8

ETF’s

€1 + 0,10% min. €6

Telefonische order

€5

Service fee

€25+0,015% p/m

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

5/5

Educatie

5/5

Gebruiksgemak

4/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

0
per jaar*

Basic

# Actieve beleggers

600.000

Geld gegarandeerd tot

€100.000

Betrouwbaarheid

5/5

Effecten uitgeleend

Ja

Mobiele app

Demo account

Minimum storting

€1

Tarieven

5/5

Aandelen

€2 + 0,03%

Opties

€0,85

Turbo’s

€0 – €2 + 0,03%

Futures

€1

Fondsen

€0–€7,50 + 0,10%

ETF’s

€0 – €2 + 0,03%

Telefonische order

€10

Service fee

€0

Forex

CFD’s

Cryptovaluta

Klantenservice

4/5

Educatie

3/5

Gebruiksgemak

5/5

Handelsplatform

5/5

iDEAL

Bankoverschrijving

*Geschatte jaarlijkse kosten bij €10.000 eenmalige inleg, €100 maandelijkse inleg en een gemiddeld beleggingsprofiel. Bron: VEB.net

Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.