Exporo review

Beleggen in vastgoed vanaf €1.000

Al vanaf €1.000 inleggen

Het is uniek dat je in de vastgoedwereld een minimum inleg hebt van slechts €1.000. Hierdoor wordt investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk.

Binnen platform verhandelbaar

Obligaties van projecten kunnen binnen Exporo's platform verhandeld worden. De investeerder hoeft zijn belegging dus niet tot de vervaldatum aan te houden en kan zijn investeringen tussentijds verhandelen/liquideren.

Uitgebreide analyse

Voordat je op het handelsplatform aandelen kunt kopen, wordt ieder vastgoedobject uitgebreid geanalyseerd door experts.

Beleggen in vastgoed...

Voordelen

 • Optimaal rendement
 • Spreiding van je vermogen verlaagt risico's
 • Bescherming tegen inflatie
 • Investeren in iets tastbaars

Nadelen

 • Weinig aanbod
 • Vaak een hoge minimum inleg

Exporo is in 2014 opgericht in Duitsland en richt zich puur op beleggen in de vastgoedmarkt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg. Bij Exporo werken 200 mensen. Ze hebben een Nederlandse helpdesk beschikbaar voor Nederlandse klanten en er zijn 2 projectmanagers die bouwprojecten in Nederland starten en begeleiden. Exporo heeft een licentie volgens KWG-Lizenz (34f) uitgegeven door de BaFin (toezichthouder voor de financiële markten in Duitsland). Exporo is ook gereguleerd bij de AFM.

Gefinancierde projecten

0

Verworven kapitaal

0 M€

Terugbetaald kapitaal

0 M€

Gratis €100 welkomstbonus

Gebruik de code WELKOM100. Geldig bij aanmaken van een nieuw account.

Doelgroep

De doelgroep voor Exporo zijn mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico's te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen. Iemand die altijd al professioneel in vastgoed wilde beleggen maar hiervoor niet het benodigde kapitaal had is de perfecte klant voor Exporo. Met een minimum inleg van slechts €1.000 is beleggen in vastgoed nu voor iedereen toegankelijk.

Markt

Exporo opereert in de alternatieve retail investeringsmarkt en levert dus hoofdzakelijk diensten aan retailbeleggers. Geschatte waarde van de Nederlandse vastgoedmarkt ligt rond de tientallen miljarden euro's. De vastgoedmarkt is onder te verdelen in de volgende onderdelen:

 • Woningen
 • Bedrijven
 • Utiliteitsgebouwen (ziekenhuizen etc.)
 • Infrastructuur
 • Speculatie (brokerage)
Hieronder kun je een paar actuele vastgoedobjecten bij Exporo zien. De jaarlijkse uitbetalingen en het verwachte totaalrendement worden rechts naast de afbeelding weergegeven. Je kunt zien hoeveel er al gefinancierd is, en welk soort vastgoedobject het is. Daaronder wordt de jaarlijkse huur weergegeven. Van elk vastgoedobject is een gedetailleerde webpagina te vinden, waarin je letterlijk alle benodigde informatie kunt vinden.

Hoe werkt Exporo?

Ongeveer de helft van elk onroerend goed dat Exporo aanbiedt wordt gefinancierd door Exporo-investeerders en het restant met een banklening.
Wanneer een object wordt verhuurd, worden de lopende huuropbrengsten (1) hiervan gebruikt voor de uitbetaling van de kwartaaluitkeringen aan de investeerders (4). Als je via Exporo dus in een vastgoedobject belegt, krijg je elke 3 maanden een bedrag bij je rekening geschreven. De hoogte van deze kwartaaluitkering wordt bepaald door de betaling van kosten en eventuele aflossing van de banklening (2). Ook wordt het waarborgen van professionele ontwikkeling en het onderhoud van het onroerend goed (3) in mindering gebracht van de kwartaaluitkering.
Met Exporo profiteer je dus twee keer van bestaand vastgoed. Net als een eigenaar ontvang je regelmatig uitkeringen van de huurinkomsten en deel je mee in de waardestijging van het vastgoed.

Handelsplatform

Het is uniek dat je bij het beleggen in vastgoed gebruikmaakt van een beleggingsplatform. Exporo heeft een eigen handelsplatform waar aandelen in vastgoed verhandeld kunnen worden. In tegenstelling tot bij concurrenten hoeft de investeerder niet te wachten tot de vervaldag van het aandeel of de obligatie, maar kan hij tussentijds zijn aandelen liquideren door deze aan een andere belegger te verkopen via het intern aangeboden handelsplatform.
Met de Exporo handelsplaats zijn investeringen in onroerend goed dus erg flexibel. Exporo-investeerders die al aandelen hebben in Exporo vastgoed kunnen hun aandelen dus te koop aanbieden op deze handelsplaats. Deze aandelen kunnen op hun beurt weer worden gekocht door andere Exporo-investeerders. Vanaf het voorjaar van 2020 is de Exporo handelsplaats ook in Nederland beschikbaar zijn.

Verschil Exporo t.o.v. traditioneel vastgoed

Met Exporo profiteert je net zoals een eigenaar van het vastgoed, maar wordt je investering vastgelegd d.m.v ´distributed digital ledger´ informatietechnologie. Exporo zegt dat hierdoor het vastgoed effectief wordt losgekoppeld van traditionele en hoge kosten zoals overdracht, administratie, bemiddeling, etc. In tegenstelling tot een vastgoedfonds met instapkosten en een fondsmanager, geeft Exporo jou volledige controle en informatie over je investering.

Klantervaringen

Client Logo
J. Drent, Barendrecht

Onlangs mijn eerste investering in Duits vastgoed bij Exporo gedaan, eenvoudig via de nederlandstalige website en direct 100 euro cadeau terug ontvangen op mijn bankrekening. Overzichtelijk via de cockpit en altijd toegankelijk, ben benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen

Client Logo
Marco L., Markkleeberg

Het administratieve deel van de investering en de bijbehorende informatie waren perfect. De prognoses werden 100 procent gehaald. Ik kan Exporo met een gerust hart aanbevelen!

Client Logo
Gudrun K., Hof

Ik heb tot nu toe alleen goede ervaringen met EXPORO gehad. De medewerkers zijn vriendelijk en bekwaam en zijn gemakkelijk telefonisch te bereiken. Ik vertel mijn vrienden en kennissen echter wel dat resultaten ook kunnen tegenvallen. Een rendement van ca. 5% kan niet zonder risico worden bereikt.

Client Logo
Monika B., Illertissen

k ben overtuigd van de investeringsmogelijkheden bij Exporo. Daarnaast heb ik enkele investeringen gedaan met Exporo, waarvan de terugbetaling op tijd kwam - soms zelfs eerder dan gedacht.

Client Logo
Stefanie P., Hamburg

In tegenstelling tot investeringen elders, zijn alle exporo-investeringen volledig en op tijd terugbetaald. Ik voel me in goede handen bij jullie. Bedankt.

Kortom

Wil je dus met een kleine minimum inleg beleggen in de vastgoedmarkt, dan is Exporo de juiste broker voor jou. Uniek is dat je vastgoedaandelen tussentijds kunt verhandelen op het innovatieve handelsplatform van Exporo.